Institut for Kommunikation og Psykologi

Om Institut for Kommunikation og psykologi

Om Institut for Kommunikation og psykologi

Om Institut for Kommunikation og psykologi

Institut for Kommunikation og Psykologi er et stort, flerfagligt institut med forskning på et højt internationalt niveau, med store såvel som små uddannelser samt stærke samarbejdsrelationer i forhold til det omgivende samfund.

Instituttets forskning og undervisning samler og skaber viden med henblik på at analysere, forstå, fortolke, designe og iværksætte processer, situationer og produkter, der forbedrer eller udvider menneskers og fællesskabers evne til at tage del i samfundet. Interessen er rettet mod både forskellige processer og produkter, som har at gøre med menneskets måde at (re-)agere, deltage og opleve på. Instituttet har et humanistisk grundlag, og aktiviteterne har derfor fokus på menneskelige praksisser og forholdet mellem mennesker, organisationer, samfund, medier, teknologier og viden. Instituttets faglighed er forankret i både klassiske og nyere humanistiske discipliner, der indeholder tværfaglige kompetencer, og er kendetegnet ved en indgående viden om menneskets væren og gøren. Institut for Kommunikation og Psykologi arbejder med en forskningsbaseret tilgang til innovation; dvs. med nye praksisser og produkter baseret på forskning, der er møntet på løsninger for det omkringliggende samfund, og samtidigt entydigt forankret i en forskningserkendelsesmæssig interesse.

Forskning

Humanistisk forskning er ikke et samlet felt, hvor forskningsdisciplinen er fast defineret. Tværtimod er humanistisk forskning som oftest organisk og arbejder med et bredt udsnit af metoder, teorier og emner. Det gør den, fordi den humanistiske forskning er rettet mod de mange emner og problemstillinger, der vedrører mennesket og det menneskelige. Humaniora er som sådan tværvidenskabelig, og Institut for Kommunikation og Psykologi er grundlagt på denne præmis.

Store menneskelige og helt afgørende udfordringer og problemstillinger som immigration, demokrati, polarisering, forståelse af kultur, adfærd, bæredygtighed, beslutningsmodeller, opbygning af fællesskaber, værdifulde uddannelser, formidling af afgørende viden og budskaber, psykisk sundhed og velbefindende, oplevelsesrigt design mv. er klare eksempler på, at humanistiske kompetencer og videnskab er helt afgørende i vores samfund. Det er i høj grad humanistisk viden og forskning, som evt. i samspil med andre fagligheder, kan bidrage til at forstå, definere og løse førnævnte problemstillinger. Den viden, som skabes på Institut for Kommunikation og Psykologi, tager udgangspunkt i at ville analysere, fortolke, forstå og bidrage til at udvikle menneskelige praksisser i forhold til langsigtede, komplekse problemstillinger såvel som til tidsaktuelle problemstillinger.

Læs mere om instituttets forskning

Institut for Kommunikation og Psykologi betjener uddannelser, som i høj grad er møntet på at bidrage til det omgivende samfund, hvad enten det er i form af udviklingsevner, innovationskapacitet, kreativitet, refleksion, kritisk stillingtagen, problemløsning, terapeutiske, intervenerende og rådgivende kompetencer, udvikling af kultur eller oplevelsesprodukter eller anden vigtig værdiskabelse. De færdige kandidater ikke bare kunne begå sig på nutidens og fremtidens arbejdsmarked; de skal kunne bidrage med ny viden, med innovative kompetencer og med et ønske om at udnytte disse kompetencer med henblik på at bidrage til egen og samfundets udvikling.

Læs mere om instituttets uddannelser

 

Institut for Kommunikation og Psykologi
Instituttets faglige organisering

Modtag nyheder via mail

Tilmeld dig Institut for Kommunikation og Psykologis nyhedsbrev og modtag en mail 2-5 gange om måneden med invitationer til arrangementer og nyheder om fx bøger eller forskningsresultater.

* Påkrævet felt

Aalborg Universitet vil anvende de oplysninger, du giver på denne formular, til at sende vores nyhedsbreve. Vi vil selvfølgelig behandle dine oplysningerne ansvarsfuldt og med respekt for dit privatliv. AAU's privatlivspolitik er beskrevet på aau.dk/om-cookies. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra os, kan du altid klikke på afmeldingslinket i bunden af en e-mail, du modtager fra os, eller ved at kontakte os på kommunikation@hum.aau.dk.

Læs præsentation af Institut for Kommunikation og Psykologi i vores webbrochure

Brochure om Institut for Kommunikation Aalborg Universitet

Her får du en præsentation af instituttets forskellige vidensgrupper og de uddannelser, der hører under  Institut for Kommunikation og Psykologi.
 

Strategi Institut for Kommunikation og Psykologi 2016 - 2021

Institut for Kommunikation og Psykologi har til formål at levere forskning, forskningsbaseret uddannelse og videnssamarbejde på det højest mulige niveau med afsæt i instituttets samlede faglige portefølje og herigennem med størst mulig effekt at bidrage til det omgivende samfunds vidensopbygning, velfærd og kultur.

Hent Strategi Institut for Kommunikation og Psykologi 2016 - 2021