Institut for Kommunikation og Psykologi

BSU-Gulu-projektet ønsker Peter Okwoko tillykke med Danida Alumni Prize 2020

Peter Okwoko er en vigtig samarbejdspartner for forskningsprojektet, Building Stronger Universities - Gulu, som ledes af Lone Dirckinck-Holmfeld. Peter Okwoko er master i Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship fra Aalborg Universitet. Peter Okwoko tildeles alumni-prisen for sin hurtige, meget innovative og bæredygtige reaktion på Covid-19-krisen.

Lagt online: 16.11.2020

Peter Okwoko havde en drøm om at bruge plastaffald til at løse samfundets udfordringer. Da Covid-19-pandemien ramte Uganda, begyndte Peter Okwoko sammen med sin forretningspartner at fremstille ansigtsmasker af plastaffald og har indtil videre produceret og distribueret 10.000 ansigtsskærme til sundhedsfaciliteter over hele landet. Peter Okwoko tildeles alumni-prisen for sin hurtige, meget innovative og bæredygtige reaktion på Covid-19-krisen. Læs mere om Danida Alumni Prize her

Peter Okwoko er kandidat fra udannelsen Innovative Communication Technologies and Entrepreneurship på Aalborg Universitet. Building Stronger Universities - Gulu har støttet uganderens indskrivning på uddannelsen. Leder af delprojektet, Lone Dirckinck-Holmfeld, siger:

- BSU-Gulu har arbejdet tæt sammen med Peter, som har hjulpet flere grupper af studerende fra Information Studies i København. Bl.a. har han bistået to studenter grupper med at lave participatory designworkshops i flygtningelejrene i Adjumani med henblik på at udvikle digital læring. I den forbindelse var Peters indsats af uvurderlig hjælp, idet han fulgte de studerende i en uge både for at sikre, at det var safe for vores studerende at tage på feltarbejde og mindst lige så vigtigt, fordi han kunne fungere som ”translator” – ikke kun sprogligt og kulturelt, men også akademisk i fht. participatoriske designworkshops. Så når flygtningene ikke rigtig forstod, hvad vores studerende spurgte til eller ville have dem til at gøre, så hjalp Peter – og det kunne han netop gøre, fordi han både kendte den danske universitetstradition, design som værktøj og selvfølgelig til den lokale flygtninges situation.

Building Stronger Universities er et samarbejde mellem afrikanske og danske universiteter med et fælles mål om at styrke forskningskapaciteten i udviklingslande. Målet er at styrke samfundsudvikling, jobparathed og iværksætteri gennem  IKT og blendet learning.

Læs mere om  Building Stronger Universities - Gulu projektet her