AAU logo

Institut for Kommunikation og Psykologi

InDiMedia-forskere deltager i nordens største konference om designforskning

Et paper om metoder ifht. projekt Nulskrald, et paper om designskitsers rolle i designprocessen og et paper om co-desing ift. tv-medieudviklingen i politiske programmer har sikret forskerne deltagelse ved konferencen NORDES 2015 (Nordic design research).

Lagt online: 08.06.2015

Center for Interaktive Digitale Medier & Oplevelsesdesign er stærkt repræsenteret ved den anerkendte, traditionsrige konference NORDES 2015 (Nordic design research), der finder sted i juni i Stockholm. Ved NORDES vil forskerne præsentere den nyeste forskning indenfor design forskning:

Thomas Winkel og Søren Poulsen har skrevet et paper med titlen: The challenge of sustainability change: a designerly approach. Paperet tager udgangspunkt i AVV’s (Affaldsselskabet Vendsyssel Vest) projekt Nulskrald, der har affaldsminimering som vision. Det forudsætter en rolleforandring som affaldsselskab. Bidraget illustrerer en designtilgang hvor aktantmodellen og strategic Pyramid blev anvendt som en måde at finde en strategi for at forandre affaldsselskabets perspektiv på den eksisterende rolle.

Peter Vistisen har skrevet et paper kaldet: The Roles of Sketching in Design - mapping the tension between functions in design sketches. Paper kortlægger de forskellige traditioner, som eksisterer indenfor studier af designskitsering som kreativt værktøj til ide- og konceptudvikling. Bidraget er et nyt framework til at analysere, hvordan designskitsers rolle ændrer sig over tid i designprocessen og hvordan dette spændingsfelt afslører et mix mellem de to dominerende traditioner indenfor skitseringstudierne.

Sune Gudiksen har skrevet et paper med titlen: Designerly influence on politics and the press: Changing a deadlocked relationship. Dette paper trækker på indledende empiriske resultater om hvordan co-design og design games kan bidrage til tv-medieudviklingen i relation til politiske programmer. 

Forskerne er tilknyttet Center for Interaktive Digitale Medier & Oplevelsesdesign og underviser på uddannelsen kommunikation og digitale medier.