Har du mistet et barn, og ønsker du at dele dine erfaringer ved at deltage i et forskningsprojekt om sorg og tab?

Vi har fået mange henvendelser og har fundet nok deltagere!

Lagt online: 18.12.2017

Vi har fået mange henvendelser og har allerede fundet nok deltagere!

Som led i forskningsprojektet Sorgens Kultur ved Aalborg Universitet søges forældre, der har mistet et barn, og som ønsker at deltage i en interviewundersøgelse om deres tab.

Projektet ønsker at undersøge tabserfaringer hos forældre, der har mistet både for kort og for længere tid siden, under forskellige omstændigheder (forventede vs. pludselige dødsfald, mv.) og på forskellige tidspunkter i barnets liv (fra spædbørns- til voksenalder). Undersøgelsen vil fokusere på forældrenes erfaringer af at miste et barn, herunder

• hvordan man lever med tabet – i den første tid og i et længere tidsperspektiv
  • betydningen af samspillet med omverdenen efter tabet, f.eks. hvad, der opleves som hjælpsomt og evt. mindre hjælpsomt
  • tanker og erfaringer knyttet til kulturelle forståelser af sorg, tab og død (f.eks. spørgsmål om anerkendelse, manglende forståelse, åbenhed vs. lukkethed, sygeliggørelse mv.)

For at kunne deltage i projektet skal du:

• have mistet et barn (på et hvilket som helst tidspunkt i barnets liv)
  • være indstillet på at deltage i 1-3 interviews à ca. 1-2 timers varighed i løbet af en ca. 1,5-2-årig periode (du har dog til enhver tid mulighed for at trække dig)
  • være indstillet på, at dine erfaringer vil blive brugt anonymt i forskning og formidling

Du kan læse mere om projektet på www.sorg.aau.dk.

Hvis dette kunne være af interesse for dig, eller hvis du har lyst til at høre mere om projektet, er du meget velkommen til at sende en mail med kontaktoplysninger til Ester Holte Kofod (ester@hum.aau.dk), så vil jeg kontakte dig for en afklarende samtale.