Casper Feilberg har sammen med to kolleger vundet Aalborg Universitetsforlags bogpris

Casper Feilberg fra Institut for Kommunikation og Psykologi og Inger Glavind Bo og Annette Quinto Romani fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde har vundet bogprisen, Uglens Kald, for deres indsendte bogforslag "PBL som dannelsesprincip. Dannelsesfortællinger fra Aalborg Universitets human- og samfundsvidenskabelige studier".

Lagt online: 17.12.2018

Foto med tilladelse af Casper Feilberg:  Casper Feilberg, Inger Glavind Bo og Annette Quinto Romani ved uddelingen af bogprisen Uglens Kald på Aalborg Universitetsforlag,

Bogforslaget baserer sig på de tre forskeres arbejde med dannelse og dannelsesworkshop for studerende på psykologi og sociologi. Gennem dette arbejde er de blevet opmærksomme på, hvor meget det kan give de studerende at arbejde med deres egen dannelsesproces for herved aktivt at reflektere over studietilgange, projekter, faglige interesser og valg. Som undervisere oplever de et stigende behov for denne type af refleksioner i forbindelse med PBL for herved at inspirere de studerende til at turde at arbejde med mere spændende, udfordrende og relevante problemstillinger. Bogprojektet skal også ses som et modsvar til aktuelle uddannelsespolitiske strømninger.

Juryens begrundelse for at de tre forskeres bogforslag vinder bogprisen er bl.a., at ”bogprojektet taler ind i en væsentlig debat om universiteternes rolle i moderne samfund, hvor læring og undervisning i stigende grad er udsat for en instrumentalisering. Her bliver relevansen af de universitære uddannelser målt ud fra beskæftigelsesfrekvenser og andre umiddelbart omsættelige parametre. Bogprojektet rejser spørgsmålet om, hvad universitets opgave ud over dette måtte være og argumenterer for, at den problembaserede læring (PBL) kan være med til at styrke dannelseselementerne i forskellige universitetsuddannelser.”

Uglens kald er på kr. 50.000, og vinderforslaget ’PBL som dannelsesprincip’ forventes udgivet i efteråret 2019.

Om de tre vindere af bogprisen:

Casper Feilberg, adjunkt ved Institut for Kommunikation og Psykologi og tilknyttet Center for kvalitative studier

Inger Glavind Bo, lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde

Annette Quinto Romani, lektor ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde