Vidensgrupper og forskningscentre

Vidensgrupper og forskningscentre Campus Aalborg Øst

• +

Center for Developmental & Applied Pscyhological Science (CeDAPS)

Center for Developmental & Applied Pscyhological Science symboliseret ved en kløverblomst i græsmark

CeDAPS forsker tværfagligt og evidensbaseret i almenpsykologi samt atypisk udvikling, psykisk sårbarhed med et livslangt perspektiv. Formålet med CeDAPS’ forskning er at fremme livskvalitet og modvirke marginalisering. Konstitueret leder af CeDAPS er Tia Hansen.

Center for Developmental & Applied Pscyhological Science

Center for Kulturpsykologi

Centre for Cultural Psychology illustreret ved en række bøger om kulturpsykologi

Center for Kulturpsykologi er et forskningscenter, der udforsker kulturpsykologien gennem fire områder: kulturpsykologi og æstetik i bylivet; kreative processer i hverdagslivets sociale praksisser; indgriben i den globaliserende verden og erkendelsesteori indenfor samfundsvidenskaberne. Centret er hovedsæde for det det internationale forskningsnetværk "Kitchen Seminars". Leder af Center for Kulturpsykologi: Jaan Valsiner.

Center for Kulturpsykologi

• +

Center for Kvalitative Studier (QS)

Center for kvalitative studier illustreret ved farveblyanter på sort baggrund

Vidensgruppen CQS er en del af Center for Kvalitative Studier. Medlemmerne af QS forsker og underviser inden for det humanvidenskabelige område. Særlige interesseområder er kvalitativ psykologi, pædagogisk psykologi, klinisk psykologi, almen psykologi og social- og personlighedspsykologi. Leder af QS er Svend Brinkmann.

Center for Kvalitative Studier

• +

Centre for Cognitive Neuroscience (CCN)

Centre for Cognitive Neuroscience (CCN) illustreret ved neuroner i hjernen

CCN forsker eksperimentalt indenfor en række felter som perception og opmærksomhed, følelser, kropsbevidsthed, eksekutive funktioner, visuel hukommelse og bevidsthed. Forskningen er rettet mod både raske deltagere og patienter med forskellige neuropsykologiske lidelser. Leder af CNN er Thomas Alrik Sørensen.

Centre for Cognitive Neuroscience

• +

Danish Institute of Humanities and Medicineh (DIHM)

Danish Institute of Humanities and Medicine illustreret ved et blad på en gul/lysegrøn baggrund

Danish Institute of Humanities and Medicine  is a cross-faculty initiative spanning the Faculty of Humanities and the Faculty of Medicine at Aalborg University, Denmark. The two main drivers of scholarly and educational activities at the Institute are: translationality (incorporating a dynamic research-practice interface) and transdisciplinarity (involving sustained collaboration among contributory disciplines).

DIHM

• +

International Centre for the Cultural Psychology of Creativity (ICCPC)

International Centre for the Cultural Psychology of Creativity illustreret ved ordet Creativity skrevet med røde håndskrevne bogstaver på en sort tavle

International Centre for the Cultural Psychology of Creativity, located at Aalborg University, Department of Communication and Psychology, is dedicated to the study of creativity from a social and cultural perspective.

ICCPC

• +

Social Neuropsychological Organisational Work (SNOW)

Social Neuropsychological Organisational Work illustreret ved silhuet mod blå vej i mørke