AAU logo

Institut for Kommunikation og Psykologi

Anne-Lise Løvlie Schibbye: om grundlæggende relations- og udviklingsforståelse

Anne-Lise Løvlie Schibbye: om grundlæggende relations- og udviklingsforståelse

Anerkendelsens Grand old lady kommer til Aalborg: Center for Dialog og Organisation på Aalborg Universitet inviterer til et todelt arrangement, hvor du får lejlighed til både at høre Anne-Lise Løvlie Schibbye fortælle om sin grundlæggende relations- og udviklingsforståelse og få en introduktion til hendes seneste bog Du og Barnet – en bog om at skabe gode relationer til børn, som hun har skrevet sammen med Elisabeth Løvlie.

Tidspunkt

12.09.2018 kl. 13.00 - 17.30

Beskrivelse

Center for Dialog og Organisation har længe ønsket at få lejlighed til at samarbejde med Schibbye om at introducere den anerkendelses-tænkning, som hun udfolder i sin Dialektiske Relationsteori, og som har inspireret centrets forskere og studerende gennem en årrække i undersøgelsen og belysningen af kommunikation og samarbejde i professionelle relationer.

Herhjemme er Schibbyes anerkendelses-tænkning fortrinsvis udbredt indenfor det pædagogiske område, hvor blandt andre Berit Bae og Lis Møller har formidlet og bygget videre på hendes tanker. Men også indenfor socialpsykiatri, specialpædagogik og demensomsorg har vi i mange år arbejdet med tænkningen. Som det seneste har Lise Billund udfoldet og videreudviklet Schibbyes anerkendende relationstænkning i sin ph.d. om relationer i fængselsvæsenet.

I anledning af lanceringen af den nye bog har vi nu endelig fået mulighed for at invitere interesserede kolleger, samarbejdspartnere og fagprofessionelle til et eksklusivt arrangement med lejlighed til at høre såvel Elisabeth Løvlie som Anne-Lise Løvlie Schibbye udfolde centrale begreber og pointer fra den dialektiske relationsteori i dialog med forskere og praktikere fra netværket omkring CDO.

Arrangementet henvender sig til dig, der

  • arbejder med mennesker – eller med mennesker, der arbejder med mennesker
  • er leder for mennesker, der arbejder med mennesker
  • studerer til pædagog, lærer, socialrådgiver, sygeplejerske, ergo- eller fysioterapeut, psykolog, cand.com. mv.

Arrangementet efterfølges af en lancering af Schibbye og Løvlies nye bog Du og barnet – En bog om at skabe gode relationer til børn, der er udkommet på Akademisk Forlag, april 2018. Med udgangspunkt i dialektisk relationsteori fortæller Schibbye og Løvlie om relationernes betydning for børns udvikling og om, hvordan du bedst skaber gode relationer til børn og styrker deres selvfølelse på en måde, der både udvikler barnet og dig selv.

Efter oplægget er der mulighed for spørgsmål og dialog.

Pris 295 kr

Program

Kl. 13.00 - 14.00               

Dialektisk relationsteori: Introduktion til grundlæggende tanker og begreber ved Anne-Lise Løvlie Schibbye & Elisabeth Løvlie.

 

Kl. 14:15 - 15:30

Dialog om Dialektisk relationsteori i relationsarbejde og de mulige og forskellige kontekster, det kan praktiseres i. I dialogen deltager Anne-Lise Løvlie Schibbye, Elisabeth Løvlie og andre fagfolk, der arbejder med anerkendelse inden for forskellige fagområder.

 

Kl. 16.00 – 17.30:

Boglancering: Du og barnet – En bog om at skabe gode relationer til børn
Anne-Lise Løvlie Schibbye optræder sammen med sin datter Elisabeth Løvlie. Med udgangspunkt i dialektisk relationsteori fortæller de om relationernes betydning for børns udvikling og om, hvordan du bedst skaber gode relationer til børn og styrker deres selvfølelse på en måde, der både udvikler barnet og dig selv.

 

 

 

 

Pris

Pris 295 kr

Arrangør

Center for Dialog og Organisation

Adresse

Aalborg Universitet, Rendsburggade 14, lokale 4.105 & 3.107

Gå til arrangementslisten