Musikterapi har de bedste undervisere

Studerende fra musikterapi på Aalborg Universitet vurderer deres undervisere bedst af alle studerende på videregående uddannelser i hele landet, når det kommer til undervisernes evne til at formidle undervisningen og give brugbar feedback. Musikterapi ligger samtidig i top på flere andre parametre som fagligt og socialt studiemiljø, udbytte af undervisningen, muligheden for kontakt til underviserne samt studerende og underviseres engagement.

I en ny undersøgelse er studerende og nyuddannede fra videregående uddannelser i hele Danmark blevet bedt om at vurdere deres uddannelse på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. Resultaterne er offentliggjort på uddannelseszoom.dk.

De studerende på musikterapi på Aalborg Universitet stiller sig her særdeles positive overfor deres undervisere. På kandidatuddannelsen i musikterapi vurderes undervisernes evne til at give brugbar feedback til 4,6, hvilket er det højeste tal i hele landet. Når det kommer til, hvor gode underviserne er til at formidle i undervisningen, er det igen musikterapi, der ligger nr. 1, idet studerende fra bacheloruddannelsen giver den højeste bedømmelse på 4,7, og de studerende har da også vurderet deres udbytte af undervisningen i top (4,5). Også i forhold til muligheden for at komme i kontakt med underviserne er bacheloruddannelsen i musikterapi bedst kun overgået af en anden videregående uddannelse i Danmark.

- Musikterapiuddannelsen er glad og stolt over resultaterne fra undersøgelsen på Uddannelseszoom og ikke mindst de gode tilbagemeldinger fra studerende omkring undervisernes formidling, feedback og kontakt, siger formand for Studienævnet for Musikterapi Stine Lindahl Jacobsen. - Den konstruktive og åbne dialog mellem undervisere og studerende er altid blevet prioriteret højt, og der er generelt megen fokus på undervisningspædagogik og kompetenceudvikling hos undervisere her på musikterapiuddannelsen.

Godt fagligt og socialt miljø og stort engagement

Et andet punkt, hvor bacheloruddannelsen i musikterapi har placeret sig i superligaen, er i forhold til undervisernes engagement, hvor bedømmelsen lander på hele 4,9 kun overgået af to andre uddannelser. Undervisernes store engagement smitter tilsyneladende af på de studerende, idet medstuderendes engagement i undervisningen både på bachelor- og kandidatuddannelsen også vurderes højere end gennemsnittet.

Vurderingen af både det faglige og sociale miljø på musikterapi giver også en topplacering med scoren 4,4. De studerende på musikterapi vurderer samtidig i højere grad end de fleste andre studerende, at det faglige og sociale miljø øger deres motivation for at studere (4,3 og 4,6).

Yderligere information om uddannelsen i musikterapi

Kontakt studienævnsformand Stine Lindahl Jacobsen, tlf. 9940 9103, e-mail: slj@hum.aau.dk