Med nye teknologier kan vi selv måle, hvordan vi har det

Med nye teknologier kan vi selv måle, hvordan vi har det

P – Psykologernes fagmagasin har interviewet Lisbeth Kappelgaard i en artikel om brugen af digital selvmonitorering i forbindelse med behandling af psykiske lidelser. I sin ph.d.-afhandling beskæftiger Lisbeth Kappelgaard sig nemlig med, hvad der stresser lærere, og hun evaluerer på bruges af apps, der kan monitorere både vores fysiske og mentale tilstand.

I artiklen fortæller Lisbeth Kappelgaard, at hendes afhandling blandt andet belyser, hvordan lærerne oplever, at stress kan være "vanskeligt at tage i opløbet", hvorfor hun fik idéen til at udvikle en app til måling af stressfaktorer i arbejdslivet. En af Lisbeth Kappelgaards konklusioner er, at det er vigtigt, at man både som bruger og sundhedsprofessionel forholder sig kritisk og reflekteret til den selvfortolkningsproces, der går i gang. Læs mere i artiklen i P – Psykologernes fagmagasin 02 / 2018:

Forskere vil konvertere tech til terapi 

Læs mere om Lisbeth Kappelgaards forskning og download ph.d.-afhandlingen:

Lisbeth Kappelgaard: Hvordan har jeg det i dag?Om Lisbeth Kappelgaard

Modtag nyheder via mail

Tilmeld dig Institut for Kommunikation og Psykologis nyhedsbrev og modtag en mail 2-5 gange om måneden. Nyhedsbrevet indholder invitationer til åbne arrangementer, seminarer og konferencer samt nyheder om fx bøger eller forskningsresultater. Du kan til ehver tid afmelde nyhedsbrevet, hvis du ikke længere ønsker at modtage det.

* Påkrævet felt